Potápačov prichytili ako prerezávajú podmorské internetové káble

28.03.2013 Celý región

Káhira (TASR) - Egyptské námorné sily zadržali troch potápačov pre podozrenie zo sabotáže, keď ich pristihli, ako sa pod vodou pokúšajú poškodiť internetový kábel vedúci cez Stredozemné more.
V Egypte panuje už vyše týždňa obmedzenie internetových služieb, čo predstavitelia egyptských telekomunikácií pripísali poškodeniu jedného z káblov loďou, informovala dnes agentúra AP.
Hovorca armády Ahmad Muhammad Alí vo vyhlásení prostredníctvom sociálnej siete Facebook v stredu uviedol, že potápačov zatkli vo chvíli, keď sa pokúšali prerezať podmorský kábel hlavnej egyptskej telekomunikačnej spoločnosti Telecom Egypt. Zo stanoviska vyplynulo, že páchatelia sa plavili na člne. Bezprostredne neboli zverejnené ďalšie podrobnosti o incidente.
Internetové služby v Egypte riadne nefungujú od 22. marca. Predstaviteľ spoločnosti Telecom Egypt pre súkromnú stanicu CBC uviedol, že poškodenie kábla zapríčinila bližšie nešpecifikovaná loď, pričom obnovenie služieb v plnom rozsahu prisľúbil už dnes, napísala AP.
 

Vyberte región